22 september 2016

...en aning utav den bok betytt...



Ok, leker med lite i projektet på facebook : Tag den bok som ligger närmast. Bläddra fram till sidan 52 och plocka ut femte meningen. Ange den i din status, men avslöja ej bokens titel. Skriv in den här anvisningen i ditt profilinlägg.

....fuskar jag härmed och tar LÄNGSTA meningen på sidan (därtill sjunde, i sjunde volymen) eftersom den passar mycket bättre :-D Dessutom kan man ju alltid välja att räkna den avbrutna meningen från föregående sida som första meningen eller som ingen.


"Liksom i Venedig palatsens form bestämmes av det på grund av vattnet snålt tilltagna utrymmet och liksom den minsta trädgård i Paris ter sig mera tjusande än en park i landsorten, så kom madame Verdurins matsal på hotellet, en smal romboid med bländvita väggar, att utgöra den bakgrund mot vilken varje onsdag och även nästan alla andra dagar avtecknade sig en varierande samling av Paris intressantaste män och elegantaste kvinnor, förtjusta över att få dela den lyx som Verdurins omgav sig med och som växte med deras förmögenhet vid en tidpunkt då eljest även de rikaste fick lov att inskränka sig eftersom deras tillgångar var infrusna."


Egentligen blev det : "Jag tror inte han bar polisonger, det spelar ingen roll". ...ur en helt annan bok - fast vilken som låg närmast kände jag mig en smula oförmögen att avgöra exakt. Närmast hjärtat var vi inne på.. ..eller snarare närmast i tiden man läste senast ur?!







0W0

Inga kommentarer: