Upplyftande känsla att få se Emma ta personligt rekord två gånger i rad i sin gren!! För min del fortsätter jag ha roligt med befintliga idrotter genom att förvandla dem till fiktiva aktiviteter.
DjupHopp
(Sällsam Sport # 06)
Låghopp eller djuphopp som grenen också kallas, går ut på att hoppa så lågt ner som möjligt, men samtidigt behålla farten framåt. I motsats till höjdhopp hoppar man neråt, i en båge som i bästa fall går under markytan. Hopparna får naturligtvis icke krypa på armbågar och knän. Hela kroppen måste sväva i ett enda skutt under ribban. Således finns en liten grop utgrävd inunder. För att få hoppet godkänt får man ej fastna i gropen, utan måste omedelbart upp på andra sidan. Varken vatten eller dykning i annan vätska är tillåtet. Världsrekordet ligger hittills på -19 cm. Den höjden togs i EM 2010 av Emma Grund. När den smala, svenska mullvaden efter en särdeles spänstig sekund åter dök upp på divanen, såg hon djupt chockad men ändå högst lycklig ut.
LängstHopp
(Sällsam Sport # 04)
Alla står och hoppar. Det kan vara två personer, det kan vara tiotusen. Vi har sett åtskilliga varianter. Alla står och hoppar. Om man inte hoppar minst en gång i sekunden får man lämna planen. Den som hoppar utanför sin ruta åker också ut. Tävlingen måste ske på Jorden. Bara barfota är tillåtet. Fötterna måste lämna marken vid varje hopp, annars räknas det inte som hopp. Domarna far runt i bekväma rullstolar och kollar hoppfrekvensen mot klockan. Värdinnor frestar med massagebädd och fotvård för dem som ämnar hoppa särskilt länge, så att de kanske kommer på bättre tankar. I somliga mästerskap har samtliga med sig varsin bumerang som får användas. I andra tävlingar får de deltagande försöka spotta på varandra medan man hoppar. Visslingar och sång är dock aldrig tillåtet, på sin höjd stön och grimaser. Den som hoppar längst vinner naturligtvis.
knappt ens Sprint
(Sällsam Sport # 00)
Denna gren (inom den friaste idrotten) går ut på att springa så kort bit som möjligt (världsrekordet ligger på 1,1 steg).
LängdskidLäsning
(Sällsam Sport # 11)
Många människor har åkt skidor på längden. Minst lika många människor har läst en lång bok. Men inte många har läst böcker samtidigt som de åker skidor. Så gör man emellertid inom LängdskidLäsningen. Sida upp och ner i boken blir ett med sluttning upp och ner i verkligheten. Det finns lopp för alla distanser, men 50-60 sidor är vanligast. På samma spår kör alla givetvis samma litteratur, i regel en längre novell.
Efter varje kapitel el dyl stannar man och svarar på frågor om vad det var man läste. Har vederbörande ingen aning får han åtskilliga minuters tillägg på sin totala tid. Kommer hon med en relevant återgivelse men haltar på vissa fakta, då får hon repetera kapitlet + studera nästa i samma runda. På så vis påminner sporten snarare om skidskytte än om ren längdåkning.
Boken hänger i en krans mot bröstet. Bläddrar gör man genom en blinkande fjärrkontroll i glasögonen, emedan stavarna behövs hållas i, ja ännu stadigare än i den ordinarie skidlöpningen. Ljudböcker är fusk när det tävlas, men används med fördel vid diverse träningsmoment.
Den som har åkt längst när novellen är genomläst vinner. En jury avgör ifall åkarna är färdiga eller ej. I bästa fall har vinnaren förstått boken. Vinsten är inte enbart att man hinner läsa mer än en genomsnittlig idrottare, utan också att kroppen får bättre motion än hos en vanlig professor.
Folk är dock skeptiska till själva möjligheten att tävla mot klockan i litterär bevandring. Även naturupplevelsen blir lidande, anser snöskyddsförbundet. Lyrikskyddsföreningen anser att läsupplevelsen lider ännu mer av de vansinniga hastigheterna. Flera riktiga skidåkare bara rynkar på mössan åt konceptet. Men i själva verket blir helheten varken mer eller mindre än vad man lyckas göra den till. Skynda långsamt! säger flera författare som blivit flitigast lästa ute i spåren.
GungGalopp
(Sällsam Sport # 08)
Den i särklass roligaste sporten av dem alla är hästlöpning på gunghäst. Ingen kommer någonvart och man hinner därmed få ett fin uplevelse tillsammans. Loppens längd varierar från någon minut för de minsta till timmar för de äldsta. Gamlingar får använda gungstol istället, ifall de vill. Vi har trots hästens lättyglade natur sett människor kastas av i farten, mestadels huvudstupa baklänges. Det sker när gungandet har blivit lite för roligt. En värdig vinnare rider på ett lagomt tråkigt vis, vilket är en kul konst att åstadkomma. Så lugnt får det dock inte gå till så att hästen börjar trava. Även parridning förekommer, dvs en man och en kvinna sitter på samma häst och gör gemensam galopp. Det sistnämnda håller på att bli alltmer populärt, fast i större utsträckning på de obskyra cirkusarenorna än i den vanliga tävlingslokalen.
101
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar