10 augusti 2010

GömmaGlömma

(ingår i serien Sällsamma Sporter)


Vem har inte fått sina nycklar undangömda? Vem har inte gömt husets alla saker? Vem har inte hittat dem igen?

Emellertid - vem har frivilligt glömt att leta? Vem har medvetet glömt bort att det finns någonting att återfinna? Det är en mycket stimulerande lek, som somliga gjort till sport.

Reglerna är enkla. Göm ett gäng konkreta grejer! Låt bli att leta (gäller alla inblandade)! Fortsätt låt bli att leta (gäller alla inblandade)!!

En vacker dag visar det sig att ni har glömt bort sakernas existens. Det är den dagen som du eller din vän finner dem på nytt. Upplevelsen kan förändra hela din dag, ja, omvandla hela era liv!

Det är värt minst nio poäng att plötsligt plocka fram en förträngd skatt bakom badrumsskåpet. Om man samtidigt lyckas återerinra sig hur man gömde skatten just där, så är det värt nästan hur många poäng somhelst!

Allra mest spännande är att ha gömt grejer någonstans utomhus. Nära sitt eget revir är tillräckligt spännande, men ute i skogen eller staden blir en ofantligt nervpirrande återupptäckt. För då kan det verkligen hända att andra människor hade kunnat hitta dina skatter. Men nu var det trots allt du själv som fick den äran.

Fenomen som vi kan rekommendera att gömma är i första hand figurer, typ i plast, möjligtvis gamla muppar, kanske små dockor eller stjärnkrigare. Då blir återfinnandet av en lite mer individuell karaktär än om man har gömt t ex tändstickor.

Risken är förstås att någon av er kommer sakna en personlig figur, alltså på ett långt tidigare stadium än ni kommer sakna ett tefat som finns i flera kopior. Saknaden, om den är av medveten natur, kan i värsta fall leda till återupptäckt innan glömskan har hunnit ge önskvärd effekt. Men vi garanterar, det är värt risken!

Man kan dessutom försäkra sin potentiella lycka genom att gömma många, många, många saker. Det är en idiotsäker metod för att få åtskilligt intressanta utfall.

Glöm emellertid inte att ägna några timmar per månad åt diverse återhittanden! Annars är det lätt hänt att man bara gömmer och gömmer, och glömmer varför man gömmer.









101

Inga kommentarer: