26 augusti 2014

FÖLJANDE SLÖJD

sjätte lektionen



Gokväll och välkomna tillbaka in i varma slöjdsalen! Denna kyliga höstterminen ska vi snickra ihop en teve-serie. Eller kanske sy ihop den - i bästa fall både och. För er som redan behärskar trä såväl som tyg, lär det bli en utmärkt utmaning att trä vidare skickligheten till intrig och dialog. Eftersom vi varken har tid eller material att tillverka någon teve-kanal, så får vi använda poeternas forum för regelbundna uppvisningar. TornTrappThrillern här har erbjudit sig att inhysa vår slöjdade höstserie, som därmed har god utsikt att bli lika beslöjad som avslöjande. Poeterna ligger dessutom i linje med just ord, som jag har tänkt att ni ska handha massvis av, i effektiva mått och vinklar. Rollfigurerna träder fram successivt, och vi bidrar allesammans med minst en person var. Redan nu är det lämpligt att presentera sina avsedda personligheter.

Sändningen är planerad att ske varje vecka med start nu på onsdag. Kaoset som kommer uppstå av alla valmöjligheter, vill jag lindra genom att ge er oförskämt täta ramar. Då lär vi lättare inrikta fullföljandet på nästa avsnitt och nästa, snarare än att försöka fylla veckans episod med allt mellan kuddstoppning och sandpappersspån. Först måste grundläggande tygstycken sågas till, några grövre plankor klippas till, och borrsvängarna göra intressanta hål. Ni som tycker ni misslyckas rejält får gärna känna att ni vill ta revansch i följande episod. Däremot är det att föredra att trådarna löper klart över från ena brädan till nästa. Så delvis är vi bundna av materialet vi väljer att utgå ifrån. Det är viktigt att bitarna passar ihop i en följetång [förlåt, följetong ska det stå, för er som läser].

Vilket tema ska då utspela sig i huvudsak? Hm, ej nödvändigtvis slöjd - även fast jag misstänker att vi alla är ohyggligt sugna på själva slöjdandet. Ni kan skissa in era kreativa uppslag i pärmen här. Och vad ska serien kalla sig? Sedan jag såg en snyggt blågul exteriör vid senaste resan till Skottland, utan det minsta anti-nationalistiska klotter på, så har jag börjat fundera på någon gammal hederlig svensk titel. Seriens namn kunde ta sina fyra utgångspunkter i ABBA, exempelvis : Allt Börjar Bara Aldrig eller Allvarligt Bygger Brudarna Apparater eller Alla Blir Bättre Annorlunda eller Annars Börjar Björnen Applådera?!?!

Jomen, vad vi får till, det får vi se... Givet är i varje fall att vi kommer lansera höstens största serie :-) Det måste ju bara bli den mysigaste, mest rafflande galna säsongen i hela säsongernas historia. Lika gott att parkera sängen framför skärmen med en gång! Många har sett fram emot en korsning mellan Fawlty Towers och Lilla Huset På Prärien, mixad med massa muppar och lödder. Jag kan dessvärre ej utlova att vi vill virka någon sådan 70-tals-byggnad, emedan TornTrappThrillern tycks ha utvecklat närmare nostalgi för 80-talet numera, märkligt nog. Blir det en riktigt hård höst så får väl Svarte Orm rida in i Varuhuset, avdelning V, fiska fram sin Remington Steele, bli kumpan med Cosby, dra på sig dansdräkten och börja uppnå FAME. Men vi ska nog ej behöva leva på slöjden, vår hyggliga hobby som vi älskar en gång i veckan. Och varje episod har sin säsong, och varje figur sin finess. Så i slutändan får kanhända var och en tillgodosedd sin lysande mättnad.









wWw

Inga kommentarer: