21 juli 2012

hittande av kontext för Privat PoetDetektiv

Fröken Älva Älgskogs ingress
i kriminalhistorisk uppgift till lärodjuren





Oj oj oj, jisses alla jävlar! Nu har människans poesisida genomgått en omförtrollning. Från allt detta material till exakt samma material... Hur går ett dylikt mysterium till egentligen?!? Allt blir mycket mycket smidigare, utrymmet växer ytterligare, men ingen enda episod eller kommatecken måste skalas bort. Om det liknade livet så vore det hemskt åtråvärt - inte sant?!

Antares å sin sida har jobbat i det fördolda med att hitta en privatdetektiv för sin fortsatta historia. Den ska nu börja på riktigt. Visserligen har han inbillat sig det både elva och tolv gånger tidigare, i varianter som ni nog knappast kunnat låta bli att läsa. Men nu var det som om hela systemet stängdes ner ett par veckor, komprimerades, gjorde sig redo för ett allvarligt menat koncept.

Samtidigt blev inte ett skit skrivet, vilket tyder på ovanlig anspänning. Jag befarar det rört sig om en mix mellan bitterhet, verklig vilja, lättja, fokus och rampfeber. Även fast författaren själv hävdar det handlar om att bara bestämma sig för kontexten, den som ska genomsyra människorna i hela mysteriet. Inga vingar utvecklades ens när Antares slumrade fram det suveräna uppslaget PoetDetektiven, den som redogör för allt i poetisk form istället för den officiellt privata. Han skulle t o m kunna vara en kriminell spion, dvs en som ingalunda bedrar motparten enligt hederlig sed, utan som helt enkelt låter bli att spionera - emedan hans blick redan älskar alla de personer den ser.

Vi har ju i veckan fått kolla in kriminalromaner i nygamla filmatiseringar, följt besynnerliga typer eller vanliga förebilder. Såväl Marklund som Mullvaden som diverse dubbelsvindlare och äkta nätporr har rullat här på det moderna, blåstrålade bilderbandet. Så nu är det dags att ni, mina ärade lärodjur, letar fram varsin guldtacka ur hans kassaskåp. Tag sådana som ni tror Antares skulle kunna bygga en bok på, trots allt, eller som åtminstone påminner honom om sin egenhändiga essens! Låt oss reprisera glömda tuggor från skafferiet, bland allt som vetter åt deckargåtor till...? Och håll det kort; detta bör vara en pågående process!!







[...se kommande text härovan för deras genomförande - nu bara frökens sammanfattande företal...]






wWw

Inga kommentarer: