16 februari 2012

Bilar ramlar lättare än cyklar o fotgängare

För att vara en utomjordings betraktelser är de inte alls särskilt ironiska ;-)



Bilar faller så lätt omkull när det är snö och is på vägen, eftersom de har bara fyra hjul. Därför får tvåhjulingar och tvåbeningar vänta tills de viktigaste vägarna är plogade och fyllda med salt.

Bilar måste åka i maximalt tillåten hastighet. Bilisterna har helt enkelt mest bråttom till viktiga arbeten. Oavsett väderlek kan de inte åka lugnare (och skulle hon som ligger först ändå göra det, skulle de övriga tuta ut henne i diket.)

Det farligaste är när bilar kör på cyklar och fotgängare. Omvända förhållandet är inte lika farligt. Därför skulle det vara oförnuftigt ifall man lät underhållet av bilvägarna komma i andra hand.

Bilisterna är i majoritet. Därför går de först. När man kliver ut ur sin bil förvandlas man raskt till fotgängare. Då går man också först, emedan de gående är i majoritet.

Det är bara dårar och idioter som ger sig ut och cyklar i februari. Och skottar man cykelbanorna så cyklar de ändå någon annanstans (och då knappast för att cykelbanan är full av fotgängare som icke vill halka på gångbanan).

Bilägare betalar högre skatt; därmed kan de förvänta sig bekvämare och snabbare framkomlighet. Det vore knappast lönsamt att satsa på de betydligt långsammare varelserna.

Dem som ligger i barnvagnarna har hela livet på sig att växa upp. I det perspektivet blir det ju mindre bråttom att grusa ned alla små gångstumpar, emedan mammor och pappor säkert väljer skor med omsorg om barnens säkerhet.

Cyklister är såpass sportiga att de lätt kan hoppa över snövallar i farten och fortfarande vara herrar över sitt fordon. Därför gör det ingenting om de tvingas hålla sig till bilvägarna vissa streckor. Dessutom förmår de åka slalom mellan fotgängarna utan att döda någon.

Många plogbilar är tillräckligt vuxna för att inte riktigt få plats på gång- och cykelbanor. Skall vi be dem ta ett kliv tillbaks i utvecklingen - bara för att bussresenärerna inte har lust att springa på glashalt isslask på väg till bussen?!

Livet skulle vara så mycket enklare om alla kunde färdas på samma sätt. Och så mycket mindre mänskligt...

Djuren i skogen varken skottar eller sandar sina stigar. Eller gör de det - på sitt sätt?

Cyklister och fotgängare än medvetna om att ingen annan kaross än den egna kroppen tar emot, ifall de faller i backen. Därmed tar de det alltid mer försiktigt än bilar. Bilister däremot är medvetna om att deras kaross kan krossa vilket hjärta somhelst. Därmed tar de det alltid mer lugnt än sina medtrafikanter.

Cyklister cyklar sig väldigt varma, så snö och is har snart smält under dem. Bilmotorer däremot behöver plogbilars hjälp att någonsin få bort allt som de inte lyckas smälta omedelbart.

Precis som i alla bilars bagagelucka borde det i fotgängarnas väskor medhavas en snöskyffel, ifall vägen visar sig blockerad och man tvingas skotta sig loss. Cyklister är i regel tänkande universitetsfolk, så de hittar alltid en alternativ väg. Men hur går det för oss vanliga dödliga som måste ha med bilen i alla lägen, som är förpliktade att sörja för familj och trötta fötter helt oavsett klimat?!






wWw

Inga kommentarer: