4 april 2013

De Bägge Sköldpaddorna (Kullerstenarna)

kort biografi och KaraktärsKarta för de bägge första bland Tidmakarens närmsta tolv figurer





Sköldpaddorna äro bosatta i de äldsta gränderna av staden.

De har en förmåga att påminna om kullerstenar. För den som inte vet att hen söker någon av sköldpaddorna, ser de ut precis som vilka kullerstenar somhelst.

Sköldpaddornas magi ligger i att de kan förstora tiden. Den som följer med en sköldpadda under några sekunder, passerar lätt igenom hela sekler. I regel sker detta baklänges.

Kopplingar till diverse portar i staden har sköldpaddorna också. När en sköldpadda lägger sig till ro (på en obefintlig kullerstens plats), då stängs en specifik port någon annanstans i staden. När en sköldpadda reser sig (ur en obefintlig kullerstens grop) och börjar gå, då öppnas en specifik port någon annanstans i staden.

Vissa tillskriver sköldpaddorna ren mekanik, medan andra väsen ser ren magi hos dem. Tidmakaren vet att de fungerar både mekaniskt och magiskt på samma gång (iom att hans livsverk gör just så).


Särskilt två sköldpaddor spelar en viktig roll för Tidmakaren. Dessa har nästan lika mycket huvudroll för historien som Tidmakaren själv.

Seifert
är gosse/gubbe
och håller hus i de något skuggigare gränderna.

Siris
är flicka/gumma
och håller hus i de något soligare gränderna.

Om Seifert och Siris till äventyrs skulle mötas (vilket de brukar göra någon gång i månaden), så inverkar detta på somliga FÖNSTER som öppnas och/eller stängs, allt beroende på hurpass känsloladdat mötet blir.


Sköldpaddornas potentiella fiender är Motorcyklarna. Dessa bor också i de äldsta gränderna av staden. Om en motorcykel kör över en sköldpaddas kullersteniga rygg, uppstår preliminärt kaos i Tidmakarens urverk. Dylikt kan påverka hela stadens infrastruktur.

Tidmakarens egen motståndare kallas populärt för Urgröparen. Huruvida denne herre verkligen är en full realitet, förblir länge oklart (Urgröparen kan vara en typisk projektion som Tidmakaren själv gör). Hursomhelst förmår Urgröparen skapa håligheter för potentiella kullerstenar (sköldpaddor). Ibland är dessa gropar falska - eller rättare sagt äkta HÅL - på det viset att en sköldpadda må ramla ned i det kloak-likande "Underlandet".


Ursprungligen kommer sköldpaddorna från detta underland, från leriga katakomber under stadens gränder. Emellertid har de haft flera sekler på sig att torka uppe i ljuset, i tjänst hos Tidmakaren. Vilket redan har förvandlat sköldpaddorna till de mest pålitliga, progressiva och oegoistiska varelser som man kan tänka sig i hela staden.








wWw

Inga kommentarer: