3 oktober 2012

Onsdagsmorgnarna Tidigast Ute...?



Upptäckte imorse att folk går upp tidigare om onsdagarna än någon annan dag! Eller är det jag som observerar galet? Cyklade hem från mitt nattliga budbärar-arbete, varken tidigare eller senare än vanligt. Fler hjul, lyktljus och fötter mötte mig än på många morgnar. Måhända är det bara mörkret som gör att allt märks tydligare? Eller mörkret som till sist fått folk att ta till mer marginal, parallellt med blöta löv i motvind?

Hmm, icke helt lätt att kolla upp mönstret på wikipedia... Och för mig som lever livet precis likadant veckan runt - eller precis lika olika varje dag - blir det svårt att leva mig in i varför just onsdagar må utgöra en viss liten skillnad. Hursomhelst kom jag på massa skäl som skulle kunna motivera folk att vara tidigt ute när onsdagen infinner sig:



1. Man kan inte längre skylla på måndagens ringrostighet.

2. Man kan ännu inte hävda att veckan likafullt är på upphällningen.

3. Många har hunnit vänja sig vid att det är jobb, jobb och jobb som gäller (eller dagis, eller sammanträden, eller studier).

4. Den faktiska arbetsmängden har på många håll hunnit hopa sig extra kompakt (inklusive dagsresefrekvensen?).

5. Onsdag går i Merkurius snabba, kommunikativa spår, ett kvicksilvrigt inflytande, som återspeglar sig i att folk startar tidigare.

6. Utelivet under tisdagskvällar verkar vara mindre befintligt än någon annan kväll, både vad gäller barhäng, spelningar eller teaterbesök...? [så sömnen kommer tidigare på fråga.]

7. Lika gott att börja i tid för att bli färdig att ta sig en rejäl lill-lördag!

8. Veckotidningarna som vi också delar ut är särskilt många på onsdag morgon, så dem måste  många hinna bläddra i. Sedan när de väl är uppe och gäspar, inser de att de kan bläddra klart på kvällen lika gärna. Och som tur är är den ordinarie tidningen ganska tunn på onsdagar.

9. Alltjämt ganska tillfredställda sexualbehov partners emellan bidrar till att man kommer tidigare iväg - om än med stigande saknad så och med ökad förtröstan inför helgens förestående chanser att ta igen det uteblivna.

10. Oden har större makt än övriga gudar, som han klokt nog använder till att väcka upp oss...? till en nyfiken dag fylld av mindre strid och mindre lättja.

11. Ett halvt okänt fenomen av biologisk, geologisk eller teknologisk natur, uppvisar flitigare frekvens vid onsdagstid.

12. Somliga vill verkligen inte längre fastna i samma trafikstockning som igår...

13. Åtskilliga andra, kreativare förklaringar, som någon möjligen kommer att komma på någon onsdagsmorgon...












wWw

Inga kommentarer: