30 augusti 2019

Vrak kors & tvärs över nydanad stad


Har låtit bli att svära över de satans elsparkcyklarna sedan april, eller rättare sagt de obegripligt många vuxna som handhar dem på fyraåringars vis eller värre. Denna sköna, sista augustinatt tog jag mig friheten att ta ansvaret att flytta på ett dussin gröna monster (i diverse stadsdelar) som låg livsfarligt slängda tvärs över svartnande gator o trottoarer. Jodå, fattat att det finns arbetsamma själar som returnerar vraken till laddstationerna, ett hedervärt yrke, men de hinner ju ingalunda med hela skiten hela tiden...


Äntligen ska man inplantera en uppdaterad hastighetsbegränsning i dessa laglösa redskap, som långt ifrån bara berusade folk susar fram på som om omgivningen vore robotar som aldrig kan få för sig att plötsligt ändra kurs.... Får lust att skrika åt somliga att köra lite lugnare, men vet ju att sånt kan leda till en annan sorts kollision. 


Hur i helsifyr kan kommunpolitker & co stödja detta galopperande trafikkaos utan bättre beredskap och regler i grunden?!?! Visst kommer alltid någon aspekt komma i kläm i en överfull stad som supersnabbt måste genomgå långsiktig ombyggnad. Och visst är jag glad att spårvagnarna blir något mindre trånga (fastän det sällan märks för fem öre). Men det räcker liksom icke med roliga bieffekter, typ att cykelstölderna sägs ha halverats emedan flera tjuvåkare hellre blir försörjda med elscootrar?! 


Ska vi hoppa till den frågan nu, så befarar jag snarare att folk slutligen givit upp att anmäla sina cyklar stulna, sedan de inser hur Polisen behövs så mycket mer till att förhindra staden att sprängas i bitar.... en kamp som iofs har pågått klart längre än sparkcyklarna har varit elektroniska.




0W0 

Inga kommentarer: